Valentin HAHUI

Absolvent FSJSP:

- Licență Administrație Publică – Promoția 2009
- Licență Drept – Promoția  2012
- Master Dreptul European al Afacerilor – Promoția  2014 


Poziție actuală:

- Comisia Europeană – Funcționar public european (asistent resurse umane: recrutare, întocmire contracte de munca, contract management).


Experiența din timpul facultății:

Sunt studenți care intră la facultate știind încă din anul I ce vor sa facă in viitor, având în minte un drum clar pe care doresc să îl parcurgă. Eu nu am fost unul dintre aceștia.

Atât cunoștințele teoretice dobândite in timpul facultății cât și activitățile din afara orelor de curs (asociația studențească ELSA, revista facultății, participare la sesiuni de comunicări științifice) m-au pregătit pentru "viața reală" de după universitate.

Oportunitatea de a avea profesori cu o vastă experiență profesională în diferite domenii, care și-au împărtășit secretele meseriei (notari, judecători, avocați, procurori, funcționari în administrația publică) a fost esențială pentru a înțelege și a avea o imagine clară asupra diferitelor meserii juridice, și a contat enorm în definirea traseului profesional.

Îmbinând astfel partea teoretică cu elementele practice menționate mai sus, am avut la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a-mi alege traseul care m-a atras cel mai mult –  o carieră juridică cu un interes special in legislația europeană: astfel, după ce am absolvit specializarea Administrație Publică am optat pentru specializarea Drept, continuând apoi cu un master în Dreptul European al Afacerilor. Traseu academic care se oglindește și în parcursul profesional: după o activitate de câțiva ani în funcția de consilier juridic în cadrul unor proiecte finanțate de UE, in 2016 am fost recrutat de către Comisia Europeană.